WRC: Sordo nyert, Neuville a második

A Hyundai harmadik számú pilótájának a végére erősen megcsappant az előnye, ám így is sikerült megnyernie a Szardínia Ralit. Neuville második helyezésével a márka átvette a vezetést a bajnokságban

Idei első célba érésével rögtön futamot nyert Dani Sordo, aki a Szardínia Ralin egy másodpercre sem adta ki kezéből a vezetést. A spanyol pilótának az utolsó napon öt másodpercre olvadt az előnye, ám stabilan vezetve behozta az autóján az első helyre. Csapattársa, Thierry Neuville végéig tizedekre menő csatát vívott a toyotás Sebastian Ogier-vel, és csak az utolsó szakaszon vette át tőle a második helyezést. A kettős győzelemnek köszönhetően a Hyundai átvette a Toyotától a konstruktőri bajnokság vezetését.

A harmadik helyen célba érő Ogier négy pontot hozott csapattársán, az egyéni tabellán vezető Elfyn Evansen, aki most a negyedik helyet szerezte meg. A címvédő Ott Tanak az első napon adódó technikai problémája után a hatodik helyig kapaszkodott fel, és a power stage-et megnyerve öt extra ponttal gazdagodott. Bár a bajnoki kihívók közül ő van a legrosszabb helyzetben, reményei még nem szálltak el.

A sorozat következő fordulója Belgiumban lesz november 22-én. A Szardínia Rali végeredménye itt olvasható.

Related posts