Nyáron sem unatkozott a Technik Global Team

Az Országos Rali Bajnokság futamai mellett a KZ Invest Kupa versenyein, rendezvényein is rajthoz állnak a csapat párosai – így készülnek az őszi időszakra.

Ugyan az Országos Rali Bajnokság különböző osztályaiban nem rendeznek sok futamot 2024-ben, de a versenyezni vágyók a KZ Invest rendezvényein is hódolhatnak a szenvedélyüknek – ezt teszi a Technik Global Team több párosa is.

„Mi a Diósgyőr Ralin kiestünk, mert eltört a jobb hátsó lengőkar, így bent maradtunk a szakaszon, és nem tudtuk folytatni. A Mecsek Rali viszont jól sikerült, ugyan a sötétben kicsit óvatosabbak voltunk, de összességében remekül alakult a hétvége, és a kategória második helyét szereztük meg” – mondta Szöllősi Roland, aki Kapás Attilával az ORC 2WD kategória második helyére hozta be a BMW-t.

„A Székesfehérvár Ralin nem indultunk, a győri futamot várjuk, mert fekszenek nekünk azok a pályák. De addig sem unatkozunk: a Dakar Ringen több eseményen is részt vettünk a nyár folyamán, autóztunk és autóztattunk, remekül éreztük magukat. A bajnoki futamok közötti időszakban ez szerepel a programunkban” – mesélte a pilóta.

Ugyanígy gondolkodik Simon György is, aki Simon Tímeával együtt a Mecsek Ralit hagyta ki eddig.

„A szezonnyitón pontokat szereztünk, majd a Diósgyőr Ralin is dobogós helyen haladtunk, de sajnos találkoztunk egy szalagkorláttal, így kiestünk. A Mecsek Ralit kihagytuk, nem volt túl népes a mezőny, és nekünk nagyon messze is van az a futam, Székesfehérváron álltunk rajthoz legközelebb, de az autónál jelentkezett egy elektromos gond, ami miatt nem tudtunk minden szakaszt teljesíteni” – összegezte az eddigieket Simon.

„Győrben szeretnénk indulni, de még keressük a probléma megoldását. Viszont a közelben lévő eseményeken rendszeresen autózunk idén is: főleg Kunmadarason, a KZ Invest rendezvényein állunk rajthoz, ott tesztelünk év közben. Ezek mindig jó hangulatú versenyek, rengetegen indulnak” – szögezte le a versenyző.

A csapat párosai a szeptemberi Győr Rali után a Zemplén Ralin szeretnének még rajthoz állni a 2024-es bajnokságban.

Related posts