Turán Frigyes: Nehéz verseny után újra a dobogón!

Turán Frigyes és Zsiros Gábor szoros csatákat vívott a kétnapos Mecsek Rallye-n, amit a páros végül küzdelmes versenyzést követően a harmadik helyen zárt a Volkswagen Polo-val, így értékes pontokkal gazdagodott.

“Szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó. Persze lehetett volna egy kicsit jobb is, de a harmadik hellyel azért ki tudunk békülni, értékes pontokkal gazdagodtunk. Úgy érzem, megdolgoztunk ezért a pozícióért, ugyanis több gondunk is volt a verseny alatt. Volt olyan, amit magunknak okoztunk, és olyan is, ami váratlanul akadályozott minket. Sok apróság történt, ami hátráltatott abban, hogy igazán jót autózzunk, de emellett természetesen jó élményeink is voltak. A szombati nap második körére visszajött a tempónk és ezzel együtt a magabiztosságunk is. Sajnáljuk, hogy Német Gabiék nem tudták befejezni a versenyt. Alapvetően jó érzésekkel megyünk haza és készülünk a következő megmérettetésre, a júliusi Székesfehérvár Rally-ra. A nézők most is fantasztikusak voltak, köszönjük a töretlen szurkolást és a csapatunknak a stabil hátteret” – kezdi Frici.

“Elég nehéz versenyen vagyunk túl, kicsit bíztunk benne, hogy sikerül előrébb zárnunk a Mecsek Rally-t, de összességében elégedettek vagyunk az eredménnyel, szoros csatákat vívtunk a többiekkel. A szombati versenynapon volt egy rossz gumiválasztásunk, kemény gumit tettünk fel, ami nem működött megfelelően és emiatt hátrányba kerültünk. Emellett pár kaland is nehezítette a dolgunkat. Mentünk kétszer is az árokban egy 30-40 métert, de szerencsére kijött az útra az autó, a Hankook gumiabroncsok állták a sarat. A szombati második körre visszatettük azt a beállítást és gumit, amit eredetileg elképzeltünk és szorosabbá is vált a verseny. Melós volt, kellemesen elfáradtunk. Ez is másfélszeres szorzós futam volt, így a bajnokságban jelenleg a második helyen állunk néhány pont hátránnyal, amit szeretnénk a következő versenyen behozni” – teszi hozzá Zsiros Gabi.

A Magyar Országos Rali Bajnokság július 12-14. között a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik.

Related posts