ERC: Mikkelsen nyert az Azori-szigeteken és az Eb-cím kapujába lépett

Megszerezte idei első ERC-futamgyőzelmét Andreas Mikkelsen: a norvég pilóta alig egy héttel a görögországi WRC2-es sikere után az Európa-bajnoki versenyen is a legjobbnak bizonyult. Mikkelsen nem hibázott a hétvége folyamán, végig stabilan ment, csak az elromló ablaktörlő miatt kapott egyszer sokat még az első napon, ezt követően viszont okosan autózott – a bajnokságban jelentős előnye volt, ráadásul Alekszej Lukjanuk egy defekt mellett kétszer is rontott és nullázott ezen a hétvégén.

Mikkelsen ezzel a győzelmével óriási lépést tett az Európa-bajnoki cím felé, eddig is 19 ponttal vezetett, Lukjanuk előtt pedig harminccal, most ehhez még nagyon sokat tett hozzá – van még három futam, de innentől már csak a stabil pontszerzések szükségesek ahhoz, hogy bajnok legyen, sőt, akár egy nullázás is beleférhet neki.

A verseny második helyére Dani Sordo jött be a Hyundaijal, ő tizenöt másodpercet kapott Mikkelsentől és végig nagy csatában volt vele, de a Hyundai és az MRF beugrójaként végül be kellett érnie az ezüstéremmel. A dobogó alsó fokára az utolsó gyorsaságin ugrott fel a spanyol Efrén Llarena, aki ezzel a bajnoki második pozíciót is átvette.

Herczig Norbert tegnap az első szakaszon hibázott és kiesett, majd ma ugyan szuperralival visszaállt, de ugyanúgy járt: megint az első szakaszon rontott és ezúttal már végleg véget ért számára a hétvége. Ezzel együtt nem rontott a bajnokságban elfoglalt pozícióján, maradt negyedik a pontversenyben.

fotó: FIA ERC

Related posts