Herczig hatodik, Érdiékkel szörnyű dolog történt – ez történt az ERC idei első igazi versenynapján

Nem volt ellenfele a tempót tekintve Nikolay Gryazinnak a Lengyel Rali, az ERC-szezonnyitó első napján: az orosz “őrült” öt szakaz alatt bő negyven másodpercet adott Alexej Lukjanuknak és egy percet Andreas Mikkelsen, egészen elképesztő iramot diktált. A hatodikon még lejött Lukjanukkal egálban, a hetediken viszont utolérte a balszerencse: dupla defektet kapott, így egyrészt sok időt veszített, másrészt emiatt az utolsó, nyolcadik, alig két és fél kilométeres gyorsaságin el sem rajtolhatott, így “agyonnyert” helyzetből kiesett.

A nap másik drámája sajnos ifj. Érdi Tiborékkal történt, akik szintén szenzációsan kezdtek, vezették az ERC2-t hat szakaz után, a hetediken viszont lecsúsztak az útról és két nézőt is elsodortak, emiatt megállították a gyorsaságit. Érdiék így természetesen nem folytatták, így elúszott a győzelmük.

A szombatot végül Lukjanuk zárta az élen, fél perccel vezet az eddig meglehetősen óvatos és a Michelin gumikat tesztelő Mikkelsen előtt, a harmadik helyen a lengyelek sztárja, Marczyk áll honfitársa, Chuchala előtt – az ötödik a spanyol Solans, Herczig Norbert és Ferencz Ramón pedig az abszolút hatodik pozícióban teljesítették a futam első felét. A verseny szoros, mert az 5-9. hely között összesen 22 másodperc a különbség, úgyhogy Herczigékre óriási csata vár vasárnap.

László Martin és Berendi Dávid a 15 autót felvonultató elsőkerekes kategóriában a hetedik helyen áll, míg az ERC3 Junior értékelésében az ötödik, mindössze öt másodperccel elmaradva a negyedik német párostól. László Zoltán és Kovács Annamária jelenleg az RC3-as kategória hatodik helyét foglalja el.

Vasárnap még hat szakasz vár a mezőnyre, igaz, ebből az utolsó már “csak” egy szuperspeciál lesz.

fotó: Skoda Rally Team Hungaria

Related posts