Ogier parádézik, de Evans vezet Monte-Carlóban

Szenzációs időket autózik a világbajnoki címvédő, de egy defekt visszavetette, így csapattársa és fő riválisa, Elfyn Evans vezeti a Monte-Carlo Ralit a második napot követően.

Alaposan felforgatta a pénteki nap a WRC-szezonnyitó Monte-Carlo Rali állását. A csütörtöki két szakasz mindegyikét Ott Tanak nyerte a Hyundaijal és Kalle Rovanpera lett a második, ezúttal viszont minden Sebastien Ogier-ről szólt: a világbajnok csak az ötödik helyről kezdte meg a napot, de reggel, a sötétben minden jeges részen ő volt a legbátrabb és főleg a másodikon nőtt messze a mezőny fölé, ezzel átvette a vezetést az összetettben.

A francia klasszis a kör végén aztán minderrre még rátett egy óriási lapáttal, nyolc másodperccel volt gyorsabb mindenki másnál, így magabiztos előnybe került – hogy aztán mindez köddé váljon délután. Itt két szakasz szerepelt a programban, de az elsőn defekfet kapott, ami 35 másodpercébe került egy megforgással együtt – a másodikon aztán ismét a lovak közé csapott és egészen brutális tempót diktálta leoktatta a komplett mezőnyt.

Ez azonban a nap végén “csak” egy második helyet ér, csapattársa, Elfyn Evans lassabban megy ugyan nála, de neki még nem voltak problémái, így jelenleg 7,4 másodperccel ő vezet Ogier előtt. A harmadik helyre a több kisebb technikai gonddal is megküzdő Tanak jött be, akinek a csütörtöki tempója teljességgel eltűnt és meg sem tudta közelíteni Ogier idejeit – ő 25 másodpercre van, de őrzi dobogós eredményét.

A negyedik helyre csúszott vissza Rovanpera, aki ma is jól kezdett, a nyitó szakasz után még vezetett, utána azonban előbb kapott tíz másodperc büntetést késés miatt, aztán túlóvatoskodta a felhordásos következő szakaszt, majd délután hibázott és fél percet eldobott egy kicsúszással – az utolsó pályán csak ő tudta megközelíteni Ogier-t, de így is 53 másodpercre van Evanstől. A hatodik helyen jön Thierry Neuville, aki még csak most ismerkedik új navigátorával, a gumiválasztással is mellényúlt a délelőtti körben, így egyelőre csak részeredményei vannak, de már egy percet kapott az elejétől.

A WRC2 mezőnyét a domináló Andreas Mikkelsen vezeti, a Rally Hungary tavalyi győztese a WRC-k között/mögött megy az R5-ös Skoda Fabiával és az abszolút hetedik helyről várhatja a folytatást.

Szombaton további három, vasárnap pedig négy gyorsasági szerepel még a programban.

Related posts